Diëtetiek

Heeft u vragen over voeding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Als diëtist kunnen wij u adviseren en begeleiden naar een gezond voedingspatroon. Er wordt rekening gehouden met uw wensen en behoeften om het voedingsadvies zo goed mogelijk op u persoonlijk af te stemmen.

Consulten
Er worden verschillende consulten aangeboden. U kunt naar de diëtistenpraktijk Nieuweten komen, maar wij zijn ook bereid om consulten aan huis te verzorgen. Ook het aanvragen van een digitaal consult of een telefonisch consult behoort in overleg tot de mogelijkheden. Daarnaast worden er voorlichtingen aangeboden. Deze voorlichtingen kunnen in overleg naar uw voorkeur worden aangepast.

Adviezen
Bij diëtistenpraktijk Nieuweten kunt u terecht voor voeding- en dieetadviezen. Als u meer wilt weten over voeding, wordt dit een voedingsadvies genoemd. Dieetadviezen worden gegeven om medische redenen. Het dieet wordt voorgeschreven voor personen die kampen met een gezondheidsprobleem waarbij voeding een rol speelt. Gezondheidsproblemen waar wij u bij kunnen helpen zijn;
–           Chronische diarree of obstipatie
–           COPD
–           Diabetes mellitus type 1 en 2
–           Eetstoornissen
–           Hoge bloeddruk
–           Jicht
–           Kanker
–           Maag- en darmklachten
–           Nierziekten
–           Overgewicht en ondergewicht
–           Verhoogd cholesterolgehalte
–           Voedselallergieën en voedselintoleranties

Vergoeding
De behandeling door de diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur. Concreet betekent dit, dat u 6 consulten vergoed krijgt. Deze zorg gaat ten koste van uw eigen risico, behalve voor personen die in aanmerking komen voor de ketenzorg of minderjarig (<18 jaar) zijn.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u meer behandeluren vergoedt.

Ketenzorg
Als u bekend bent met diabetes, hart- en vaatzieken of COPD kunt u in aanmerking komen voor de ketenzorg. Het startpunt van ketenzorg is uw eigen huisarts. Deze signaleert of u zorg en begeleiding nodig heeft en bekijkt vervolgens welke zorg voor u van toepassing is. Als u in aanmerking komt voor de ketenzorg krijgt u het dieetadvies vergoed.

Contact
Anne Klein Nijenhuis & Rianne ter Bekke
Diëtistenpraktijk Nieuweten
Telefoonnummer: 06 12 89 64 11
Email: anne@nieuweten.nl
Website: www.nieuweten.nl

Te vinden in: Groenlo, Beltrum, Hengelo Gelderland, Ruurlo, Zelhem, Lichtenvoorde & Zieuwent.