Diëtetiek

Mijn naam is Anne Klein Nijenhuis. Ik ben opgegroeid in Beltrum samen met mijn ouders, broer en zus. In 2012 ben ik afgestudeerd aan de hbo opleiding Voeding & Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Naast mijn beroep als diëtist ben ik een enthousiast volleybalster bij VIOS Beltrum.

Tijdens de opleiding had ik gekozen voor een stage bij een zelfstandige diëtistenpraktijk, dit is mij zeer goed bevallen. Hierdoor ben ik geprikkeld om diëtistenpraktijk Nieuweten op te starten. Ik zie het hier voor mij als belangrijkste taak om het voeding- of dieetadvies zo goed mogelijk op u af te stemmen.

Consulten

Er worden verschillende consulten aangeboden. U kunt naar de diëtistenpraktijk Nieuweten komen, maar ik ben ook bereid om consulten aan huis te verzorgen. Ook het aanvragen van een digitaal consult of een telefonisch consult behoort in overleg tot de mogelijkheden. Daarnaast worden er voorlichtingen aangeboden. Deze voorlichtingen kunnen in overleg naar uw voorkeur worden aangepast.

Adviezen

Bij diëtistenpraktijk Nieuweten kunt u terecht voor voeding- en dieetadviezen. Als u meer wilt weten over voeding, wordt dit een voedingsadvies genoemd. Dieetadviezen worden gegeven om medische redenen. Het dieet wordt voorgeschreven voor personen die kampen met een gezondheidsprobleem waarbij voeding een rol speelt. Gezondheidsproblemen waar ik u bij kan helpen zijn;

–           Chronische diarree of obstipatie

–           COPD

–           Diabetes mellitus type 1 en 2

–           Eetstoornissen

–           Hoge bloeddruk

–           Jicht

–           Kanker

–           Maag- en darmklachten

–           Nierziekten

–           Overgewicht en ondergewicht

–           Verhoogd cholesterolgehalte

–           Voedselallergieën en voedselintoleranties

Vergoeding

De behandeling door de diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur. Concreet betekent dit, dat u 6 consulten vergoed krijgt. Deze zorg gaat ten koste van uw eigen risico, behalve voor personen die in aanmerking komen voor de ketenzorg of minderjarig (<18 jaar) zijn.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u meer behandeluren vergoedt.

Ketenzorg

Als u bekend bent met diabetes, hart- en vaatzieken of COPD kunt u in aanmerking komen voor de ketenzorg. Het startpunt van ketenzorg is uw eigen huisarts. Deze signaleert of u zorg en begeleiding nodig heeft en bekijkt vervolgens welke zorg voor u van toepassing is. Als u in aanmerking komt voor de ketenzorg krijgt u het dieetadvies vergoed.

Contact

Anne Klein Nijenhuis

Diëtistenpraktijk Nieuweten

Telefoonnummer: 06 12 89 64 11

Email: anne@nieuweten.nl

Website: www.nieuweten.nl

Te vinden in: Groenlo, Beltrum, Hengelo Gelderland, Ruurlo, Zelhem & Lichtenvoorde