Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre is de enige huidtherapeutische praktijk in de gemeente Oost Gelre. Wij zijn een gespecialiseerde praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie. Inmiddels beschikken wij over drie locaties, namelijk Lichtenvoorde, Terborg en Ruurlo.

In onze praktijk behandelen wij patiënten met oedeem (met name na een oncologische behandeling), overbeharing, acne, vaatafwijkingen, pigmentafwijkingen, littekens, wonden en huidtransplantaten. Het doel van de behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van de huidaandoening.

Huidtherapie

Het beroep huidtherapie is een jong en groeiend paramedisch beroep. In 2003 is het beroep huidtherapie opgenomen in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG; artikel 34). Dit betekend dat de titel ‘’huidtherapie’’ wettelijk beschermd is en dat een huidtherapeut moet voldoen aan kwaliteitseisen wat betreft beroepsuitoefening, opleiding en ervaring. De huidtherapeut verleent op professioneel verantwoorde wijze huidtherapeutische zorg en baseert het professioneel handelen op beschikbare wetenschappelijke kennis. Om de kwaliteit van zorg kracht bij te zetten kan een huidtherapeut zich registreren in het kwaliteitsregister paramedici.

Uw Huidtherapeuten
De huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre zijn in maart 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Beide huidtherapeuten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Om de kwaliteit van behandelingen te waarborgen zullen de huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre congressen en bij- en nascholingen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en kennis binnen het vakgebied te ontwikkelen.

Samenwerking

Wij hebben een nauwe samenwerking met (huis)artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere medische specialisten, zoals dermatologen, oncologen, en plastisch chirurgen. Er zijn korte lijntjes met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Tevens werken we veel samen met de disciplines, binnen het Vitaliteitscentrum in Ruurlo. Op deze manier staat de patiënt centraal en wordt er optimale zorg aangeboden.

Afspraak maken

Heeft u het vermoeden dat u een huidprobleem heeft, of heeft u vragen of klachten?

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 0544-725825 (algemeen nummer) of per email naar info@huidtherapieoostgelre.nl.
Het kan zijn dat wij niet altijd uw oproep direct kunnen beantwoorden. Zodra wij in behandeling zijn met een patiënt, nemen wij de telefoon niet aan. Indien u de voicemail krijgt, graag een bericht met naam en telefoonnummer achterlaten en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Verwijzing en vergoeding

De huidtherapeuten Petra en Sabine houden indien nodig de arts- en of specialist op de hoogte van de aard en voortgang van de behandeling. Veelal komen de behandelingen die zij aanbieden in de praktijk in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar, dit is echter afhankelijk van de zorgverzekering, indicatie en behandeling.
Sinds 2011 is er een directe toegankelijkheid, wat inhoudt dat er geen verwijzing van een arts of specialist nodig is. Indien nodig, zal de patiënt verwezen worden naar de huisarts.
De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering. Bij Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre kunnen ze u precies vertellen welke rechten op vergoeding u hebt.

Consult

Als u voor de eerste keer een afspraak maakt wordt er een afspraak gemaakt met u voor een huidtherapeutisch consult.

Tijdens dit consult worden uw vragen, wensen en algehele gezondheid in kaart gebracht. Tevens wordt er samen met u gekeken naar de behandelmogelijkheden en tarieven. Samen met u wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een behandeling.

Wij verzoeken u om de volgende documenten mee te nemen tijdens uw eerste afspraak:

  • Een verwijzing van huisarts of specialist (indien deze nodig is);
  • Een geldig legitimatiebewijs;
  • Een zorgverzekeringspas;
  • Een overzicht van de medicatie die u gebruikt.

De huidtherapeuten van Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre staan altijd voor uw klaar en zij verwelkomen u graag in één van haar praktijken.

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre (Vitaliteitscentrum locatie Ruurlo)
Dorpsstraat 5
7261 AT Ruurlo
T. +31 (0)544 – 725 825

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre (Buitenpoli SKB locatie Lichtenvoorde)
Van der Meer de Walcherenstraat 2c
7131 EN Lichtenvoorde
T. +31 (0)544 – 725 825

Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre (Verpleeg- en Revalidatiecentrum Antonia locatie Terborg)
Industrieweg 115
7061 AP Terborg
T. +31 (0)544 – 725 825

BTW nummer: NL 852656245B01 IBAN: NL03 ABNA 0575 5238 16
KVK nummer: 57608938 BIC: ABNANL2A